Чи варто робити МРТ при болях у спині?

Автор xaweyo, Сьогодні в 09:39 ДП

Попередня тема - Наступна тема

xaweyo

Лікар направив на МРТ поперекового відділу, але я вагаюся. По-перше, це дорого, по-друге, кажуть, що там багато що може бути незначним, але виглядає страшно на знімках. Не хочу лякатися зайвих знахідок. Але водночас розумію, що без обстеження лікар не зможе точно визначити причину болю. Як ви думаєте, це дійсно необхідно? Чи можна обійтися без МРТ? І якщо вже робити, то хто зможе правильно розшифрувати результати? Боюся, що звичайний терапевт не зможе впоратися з цим.

hofojo

МРТ - це дуже важливий крок, я не шкодую, що його зробив. Головне - щоб результати дивився грамотний спеціаліст, який розуміється на хребті, а не просто описував знімки. Я звернувся в клініку вертебрології та нейроортопедії ВЕРТЕБРА, де мені призначили МРТ і одразу провели консультація вертебролога по результатах. Вони побачили те, що інші лікарі не помічали. Виявилося, що проблема була серйознішою, ніж я думав, але завдяки МРТ вчасно почали правильне лікування. Тому не економте на діагностиці - це ваш здоров'я. У цій клініці працюють професіонали, які правильно інтерпретують результати і призначать адекватне лікування.